tiistai 22. maaliskuuta 2011

Mangon kasvatus vaiheittain, idättämällä vedessä!



Mangon kasvatus vaiheittain, eri tavalla ja tässä tapauksessa idättämällä siemen VEDESSÄ ;-D


22.3
Otin mangon, ja tein puukolla uurteet koko mangon ympäri.
sen jälkeen avasin mangon, jota olin pitäny siis hedelmien joukossa jonkin aikaa.
sen takia/avulla mango aukesikin helpolla, ja plussana myös mangon siemenkotakin aukesi mangoa auki vääntäessäni!! :D  hyvä ettei tarvinnut siis alkaa siemenkotaa auki vääntelemään, ylläolevassa kuvassa olin jo ottanut siemenen kodasta talteen, siinä oli hiukan hometta, jonka raapisin pois.

22.3 (samana päivänä siis)
Upotin siemenen huoneenlämpöiseen veteen (sen saa testattua laittamalla sormen ilmaan, siitä veteen, ja takaisin ilmaan, veden tulisi olla miltein saman tuntuista.
Vesi tulisi vaihtaa päivittäin, jotta vesi pysyisi huoneenlämpöisenä, eikä alkaisi kasvattamaan pinnallensa hometta, tai levää.
(ja eikun itämistä odottelemaan, siihen menee noin viikko, jolloin kuorenkin [tuon ruskean] pitäisi irrota.)


23.3
No eipä mennyt kuin yksi yö, kun siemen oli jo alkanut raottaa.
ruskea kuori ei ollut vielä kuitenkaan lähtenyt irti.
Sitten vain vedenvaihto. Vesi olikin jo tosi ruskeaa, mangon siemenen väristä johtuen.

24.3
(ei kuvaa)
Aamulla siemen oli auennut aivan kokonaan, joten iskin sen multaan, samoin tavoin, kuin mangon kasvatus mullassa idättämällä http://limenlehti.blogspot.com/2011/03/mango-4.html
(mullan kastelin tässäkin tapauksessa valmiiksi, ennen siemenen istutusta, ja siemen...muistakaa laittaa siemen melkolähelle mullan pintaa, ja peitellä mullalla, siten että siemen jää pintaan.





                                                      

1 kommentti:

  1. pahus, liottaminen olisi ehkä nopeuttanut minunkin mangon kasvamista ;) lätkäisin mangon siemenen kotineen päivineen multaan ja 1,5kk kesti ennen kuin mitään elon merkkiä näkyi. kastelin kyllä reilummin kuin normaalisti, koska unohdin liotella, mutta sitten kun se mullasta putkahti, kasvoikin se vaaksan verran ekassa viikossa... B)

    VastaaPoista